5 saker att tänka på innan du köper solceller!

Vår lista på saker man bör tänka på:

  1. Mät upp taket - Oavsett vilket märke du väljer att köpa solceller från så har de olika mått i bredd och höjd. Därför är det viktigt att ha noggranna mått på den yta där du planerar att installera solcellerna, så att du kan välja den panel som passar bäst för just ditt tak.
  2. Kontrollera storleken på din huvudsäkring - Storleken på din huvudsäkring påverkar hur stor solcellsanläggning du kan ha. Om du till exempel har en huvudsäkring på 25A, kan du ha en maximal effekt på 17 kW. Du kan läsa mer detaljerat om huvudsäkringar i vårt blogginlägg om ämnet.                                                                                                            
  3. Ta kontakt med en elektriker och gör en föranmälan - När du har bestämt dig för att köpa solceller är det bra att göra en föranmälan så fort som möjligt. Detta görs till elnätsägaren och sköts av en elektriker. Om du planerar att själv installera en solcellsanläggning är det därför bra att kontakta en elektriker i förväg, så att du kan komma igång så snabbt som möjligt.                                                                                                                                               
  4. Kontrollera din årskonsumtion - Det är bra att veta hur mycket ditt hus eller din fastighet konsumerar under ett år när du planerar att köpa en solcellsanläggning. För en vanlig anläggning vill du oftast ha en installerad effekt som motsvarar din årsförbrukning eller som ligger under den. Detta beror främst på skatter, eftersom du kan få avdrag på 60 öre per kWh som du producerar inom din årsförbrukning, vilket minskar återbetalningstiden.    
  5. Kontrollera skicket på ditt tak - Innan du bestämmer dig för att installera solceller är det viktigt att kontrollera skicket på ditt tak. Solceller kräver en stark grund för att installeras på, så om ditt tak är skadat eller svagt kan det vara en bra idé att reparera eller renovera det först.

Ifall du planerar att installera solceller så kan du höra av dig till info@sollagret.se så ger vi dig personlig service med både projektering av anläggningen och förslag på fabrikat! Kontakt

 

Skriv en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering